Andere therapieën

Andere therapieën van Alternatief Healing

Scenar (Self Controlled Energy Neuro Adaptive Regulator)

Alternatief Healing in Oostende biedt diverse therapieën aan zoals detox, voetbad, intuïtieve massage, shiatsu.

De Scenar methode is een niet-invasieve medische therapievorm die werkt via ons zenuwstelsel.

Onder meer volgende resultaten kan je van Scenar verwachten:

 •  Het zet ons lichaam succesvol aan tot actief zelfherstel
 •  Het resulteert in blijvende vermindering tot verdwijnen van acute en chronische pijnen en overige klachten
 •  Het vergroot de beweeglijkheid waarbij stijfheid afneemt of volledig verdwijnt
 •  Het neemt de vermoeidheid weg of doet deze volledig verdwijnen

De gecertificeerde Scenar therapeut ‘meet’ met het Ritmscenar apparaat, via reacties van het zenuwstelsel op kleine elektrische impulsen, de werking en ontregelingen in ons lichaam. Vervolgens worden de delen van het zenuwstelsel, die een relatie hebben met de klachten, gereguleerd.

Uniek is het ingebouwde biofeedback mechanisme : het Scenar apparaaat volgt voordurend de reacties van ons lichaam op de behandeling en past continu de behandeling aan, dit volgens de verkregen resultaten.

Het uitganspunt bij de Scenar methode is eenvoudig maar doeltreffend.

Een woordje uitleg :

Ons lichaam zoekt van nature steeds naar homeostase of evenwicht en geneest op die manier voortdurend zichzelf. Wanneer ons lichaam hierin tekortschiet worden we ziek en ondervinden we allerhande klachten. Het Scenar apparaat werkt via elektrische impulsen (die gelijkaardig zijn aan de neurologische impulsen die ons lichaam zelf produceert) dit natuurlijk lichamelijk evenwichtsherstel in de hand waardoor de oorzaak van onze klachten aangepakt worden, zowel in acute als in chronische situaties.

Acuut : onmiddellijk na een trauma, waarbij zwelling, pijn en disfunctie de belangrijkste symptomen zijn. Dankzij Scenar therapie is een snel herstel mogelijk en kunnen dagelijkse activiteiten snel hervat worden

Chronisch : (>3 maand) Het lichaam raakt steeds minder gericht op zelfherstel omdat het de disfunctie als ‘normaal’ beschouwt en denkt dat het zijn homeostase volbracht heeft. Een Scenar behandeling stimuleert de zelfgenezing van ons lichaam opnieuw door de sluimerende oorzaak van de kwaal aan te pakken.

[horizontal_line style=”3″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″]

 

Intuitieve massage

Depressie, ziekte en pijn zijn, naast de beproeving, tevens een uitnodiging om de aandacht bewust te richten op onze lichamelijke, geestelijke én emotionele groei. Door in diepe ontspanning te gaan tijdens de massage, wordt ruimte gemaakt om het evenwicht te herstellen tussen lichaam en geest.

Tijdens deze energetische verbinding masseren ‘bezielde’ handen u met liefde en aandacht, jouw grenzen respecterend – het alsmaar controlerende denken geeft zich langzaamover aan de helende warmte van het hart.

Het is goed jouw aandacht te richten op de plaats van aanraking en hierin bewust te ademen – dit bevordert het herstel van de eventueel ‘gekwetste’ plaatsen.

[horizontal_line style=”3″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″]

 

Detox voetbad

Nood aan meer lichamelijke en mentale energie?

DETOX voetbad, ontgiften op een gemakkelijke en directe manier!

Nu ook ontgiften zonder inname van producten, zonder dieet, zonder kans op allergische reacties dankzij het Ion Dual Detox toestel.

Door herstel en evenwicht van de ionen in de cel, kunnen afvalstoffen via de voetporiën ons lichaam verlaten en wordt het lichaam gestimuleerd om zich te ontdoen van allerlei afvalstoffen. Voedingsstoffen worden terug optimaal opgenomen. Afvalstoffen en zuren worden optimaal verwijderd, sneller getransporteerd en afgevoerd waardoor de natuurlijke genezingsprocessen worden gestimuleerd en bespoedigd;

Ons lichaam proper houden van binnenuit is een fundamentele noodzaak, willen wij onze gezondheid en vitaliteit behouden.

Wat zijn de weldoende effecten van detoxen?

 • verhoogt de immuniteit en de energie
 • helpt bij allergieën
 • zuivert het bloed en stimuleert de bloedsomloop
 • ontlast de lever en nieren
 • vermindert pijnen en ontstekingen
 • helpt bij fybromyalgie en CVS
 • verbetert de slaap en het geheugen
 • versoepelt het lichaam
 • helpt bij oedeem
 • versnelt herstel van verwondingen
 • werkt op de waterretentie en ondersteunt afslanken
 • verminder rimpels, acne en andere huidproblemen
 • geeft energie

[horizontal_line style=”3″ margin_top=”0″ margin_bottom=”0″]

 

Shiatsu of drukpuntmassage

Dit is een holistische vorm van lichaamswerk, die heel nauw samenwerkt met de inzichten van de traditionele Chinese geneeskunde.
Het is gebaseerd op het systeem van de meridianen (energiebanen) in ons lichaam.

Het drukken van reflexpunten versterkt het algemeen zenuwstelstel, brengt ontspanning in de spieren, verhoogt jouw vitaliteit en levenskracht en stimuleert de bloedcirculatie (reiniging van de weefsels) in ons lichaam.

De stimulatie van de punten veroorzaakt een afgifte van endorfines (verlichten de pijnen) – stimuleert de immuniteit en brengt lichaam en geest in balans.

Ons energetisch en fysisch systeem zijn nauw met elkaar verbonden m.a.w. door inwerking op het fysieke wordt het energetisch systeem geactiveerd.

Een shiatsu-behandeling is dus een uiterst effectief middel bij tal van klachten.

 

Specialist in alternatieve geneeswijzen, pijnbehandelingen, holistische geneeskunde, kruidentherapie & -behandeling