Wat we niet wEten over Eten

Mijn naam is Sabine Martens

Hoe 1 kookles mijn ganse leven veranderde.

Ik ben opgegroeid in een klassiek West Vlaams gezin, waar we de gebruikelijke alledaagse kost voorgeschoteld kregen: veel vlees, weinig groenten, twee broodmaaltijden per dag, veel zuivel en suiker. Ik vond die maaltijden maar saai maar ik wist van niet beter. Bovendien was ik als kind absoluut niet bezig met eten.
Tot ik in mijn puberteit anorexia ontwikkelde. Plots werd voeding wel belangrijk.

MAAK EEN AFSPRAAK

Onbewust ging ik op zoek. Op zoek naar een andere manier van eten. Maar zolang ik thuis woonde, was dat een moeilijke zaak. Een klein dorp als Wingene bood weinig mogelijkheden voor alternatieven.

Het was pas toen ik na mijn studies in Gent bleef ‘plakken’ dat ik mijn eerste stappen zette in een natuurvoedingswinkel. Op een dag zag ik er een flyer liggen over ‘Macrobiotische kooklessen’.
Ik schreef mij in… alhoewel ik totaal niet wist wat ik mij hierbij moest voorstellen.

De eerste les was voor mij ‘thuiskomen’. We aten rijst, kikkererwten, zeewier, …
Allemaal dingen waar ik nog nooit over gehoord had, laat staan gegeten. Ik vond het een zalige maaltijd.
Maar vooral alle uitleg er rond vond ik super interessant. Ik besefte totaal niet dat ons lichaam gebouwd wordt uit het voedsel dat we dagelijks eten en dat je met je voeding fysieke en ook mentale klachten kan beïnvloeden.
Bovendien had ik na deze – toch wel copieuze maaltijden laat op de avond – helemaal geen zwaar gevoel.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik wou alles weten over wat voeding met mijn lichaam doet, hoe mijn lichaam omgaat met het voedsel dat het dagelijks krijgt en ook welke invloed voedsel heeft op mijn gevoelens en emoties.
Zo startte mijn zoektocht in de wereld van de voeding. Allerlei interessante cursussen, lezingen, boeken, kwamen op mijn pad. Alles verslond ik met evenveel passie.

Alles wat ik leerde, paste ik zelf toe en voelde wat het met me deed. Om uiteindelijk, na zovele jaren, een synthese te maken van het beste uit alle cursussen en opleidingen die ik volgde (zie CV).

De twee pijlers die de basis vormen van alles wat ik doe: het bepalen van je Stofwisselingstype en ervoor zorgen dat alle organen optimaal werken via de Vijf Elementenvoedingsleer.

Vandaag de dag geef ik voedingsadviezen, lezingen, kooklessen, opleidingen.

Wil je ook gezond en fit door het leven gaan, neem dan gerust contact met mij op.

Mijn MISSIE
MENSEN BEWUST MAKEN VAN HET BELANG VAN DE JUISTE VOEDING VOOR HUN LICHAAM