Scenar: pijnbestrijding door zelfherstel

Mijn naam is Michele Nieuwenhuyse

Wat doet SCENAR?

1. Het zet ons lichaam aan tot actief zelfherstel

2. Het resulteert in blijvende vermindering tot verdwijnen van acute en chronische pijnen

3. Het doet de vermoeidheid afnemen of verdwijnen

4. Het vergroot de beweeglijkheid waarbij stijfheid afneemt of verdwijnt

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat doet de SCENAR therapeut?

De therapeut “meet” met het SCENAR apparaat, via reacties van het zenuwstelsel op kleine elektrische impulsen, de werking en ontregelingen in ons lichaam. Vervolgens worden de delen van het zenuwstelsel, die een relatie hebben met de klachten

gereguleerd.

Uniek is het ingebouwde biofeedback systeem: het SCENAR apparaat volgt voortdurend de reacties van ons lichaam op de

behandeling en past continue de behandeling aan.

Uitgangspunten van de SCENAR

Ons lichaam zoekt van nature steeds naar homeostase of evenwicht en geneest op die manier voortdurend zichzelf. Wanneer ons lichaam hierin tekortschiet worden we ziek en ondervinden we allerhande klachten.

Het SCENAR apparaat werkt via elektrische impulsen, die gelijkaardig zijn aan de neurologische impulsen die ons lichaam zelf produceert. Dit werkt de natuurlijke lichamelijke evenwichtsherstel in de hand waardoor de oorzaak van onze klachten aangepakt worden, zowel in acute als chronische situaties.

Een groot voordeel is dat de SCENAR methode via de aanmaak van neuropeptiden het lichaam stimuleert zichzelf te genezen. En genezing zonder bijwerkingen.

SCENAR therapie is een behandelingswijze die samen kan gaan met de reguliere therapieën maar ook op zichzelf kan toegepast worden.

Volgens onderzoeken en uit bevindingen van therapeuten en patiënten zorgt de SCENAR methode voor een sterke tot volledige afname van de klachten en neemt de vitaliteit van de patiënt sterk toe.

Onder andere in Duitsland, Groot Brittannië, Nederland, … wordt de SCENAR methode sinds enkele jaren op grote schaal toegepast door artsen en therapeuten.

De enige contra-indicatie voor de SCENAR therapie is de aanwezigheid van elektronisch  apparatuur in het lichaam, zoals een pacemaker of medicatiepomp.

SCENAR therapie wordt uitgevoerd met het Ritmscenar apparatuur. Deze wordt in Nederland geproduceerd en voldoet aan alle kwaliteitsnormen voor medisch apparatuur en draagt het CE label.